Une année difficile

De nieuwe film van de makers van Intouchables is opnieuw treffend en komisch

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het Franse regieduo Olivier Nakache en Éric Toledano heeft een heel eigen genre gecreëerd met films waarin ongezellige verschillen op een gezellige manier worden overbrugd (Intouchables, Hors Normes). Ook hun nieuwste creatie, Une année difficile, waarin ze de kloof tussen klimaatsceptici en milieuactivisten proberen te overbruggen, past helemaal binnen die stijl.
 “Liefdevol en hartverwarmend”

★★★★ FilmTotaal

 


 

Albert en Bruno zitten tot over hun nek in de schulden en proberen met list en bedrog te overleven. Een groep milieuactivisten biedt hen gratis drank aan en, onbedoeld, ook nieuwe kansen. Onder leiding van Valentine proberen ze de wereld met ludieke acties een spiegel voor te houden. Albert en Bruno laten zich meeslepen. Valentine heeft geen plaats in haar bestaan voor liefde, de wereld raast immers maar door. Maar dan kent ze Albert nog niet.

Une année difficile is opnieuw een treffende en komische film van Olivier Nakache en Eric Toledano. Noémie Merlant (Portrait de la jeune fille en feu, L’Innocent), Pio Marmaï, Jonathan Cohen en Mathieu Amalric knallen van het scherm.
 


 

“Goed geacteerde film” ★★★ Cinemagazine

★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.