Tre piani

Drie gezinnen in een chique Italiaanse flat raken verwikkeld in elkaars geheimen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In hartje Rome wonen drie gezinnen op drie verdiepingen van hetzelfde appartementencomplex wanneer een reeks gebeurtenissen ze voor altijd met elkaar verbindt.
 “De regie is strak, het acteerwerk is uitstekend”

★★★ VPRO Cinema

 


 

In deze tragedie volgen we een groot deel van het leven van de bewoners van een appartementencomplex terwijl ze de fouten maken die veel mensen in hun leven maken. De relaties tussen ouders, vrienden en buren worden op scherp gezet wanneer de families worden geconfronteerd met hun geheimen die hen tegelijkertijd binden en uit elkaar drijven.

Met Tre piani geeft Gouden Palm winnend regisseur, schrijver en acteur Nanni Moretti (Mia Madre, Caro Diario) een intiem kijkje in de levens van mensen die het voor elkaar lijken te hebben, maar emotioneel vastzitten.

De film is gebaseerd op het boek Three Floors Up van Eshkol Nevo en werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het filmfestival van Cannes 2021.
 


 

“Een van de dingen die Tre piani interessant maken, is hoe wonderlijk rustig iedereen blijft, terwijl er toch flink wat misgaat.” ★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.