The Virgin Suicides

De grote doorbraak van Sofia Coppola met o.a. Kirsten Dunst en Josh Hartnett

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In 1999 brak Sofia Coppola door met deze dromerige, bitterzoet nostalgische film. Over vijf zussen die allemaal besloten uit het leven te stappen. Nu, 25 jaar later, is The Virgin Suicides een klassieker en in gerestaureerde versie opnieuw in de filmtheaters te zien én exclusief online op Picl. Coppola’s nieuwste film Priscilla zie je nu ook op het grote scherm en vanaf 25 april op Picl.
 “Prachtig dromerig geschoten film”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

De vijf dochters uit het Lisbon-gezin groeien op in een nette buitenwijk in Michigan midden jaren zeventig. Hun wereld is klein en afgeschermd, tot de jongste van het gezin uit het leven stapt. Op advies van de dokter besluiten de streng katholieke ouders om hun vier overgebleven dochters iets meer vrijheid te geven. Met de deur naar de buitenwereld op een kier, maken de meiden kennis met een groep jongens, die volledig door hen betoverd raakt. 25 jaar later halen deze jongens op poëtische wijze hun dromerige herinneringen op aan de Lisbon-zussen, want wat is er destijds nou precies gebeurd?

The Virgin Suicides is gebaseerd op de gelijknamige roman van Amerikaanse schrijver Jeffrey Eugenides. Regisseur Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette, The Beguiled) wist er een prachtig dromerige film van te maken die de essentie van tienerschap tastbaar maakt. Zowel Kirsten Dunst als Josh Hartnett vestigden hun naam als acteur met The Virgin Suicides. De soundtrack van de film werd gemaakt door AIR en wordt gezien als één van de belangrijkste soundtrackalbums allertijden.
 


 

“Vederlichte film waarin sfeer de boventoon voert” – de Volkskrant

Serenely mysterious” ★★★★ The Guardian

“Coppola vangt de stormachtige levensfase waarin de zussen zich bevinden perfect” ★★★1/2 Cinemagazine

“Weet precies de juiste snaar te raken” – de Filmkrant

  • Still van de film The Virgin Suicides

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Regie Voorafjes

    Maak je klaar voor nieuw werk van gerenommeerde regisseurs met hun eerdere films

    Bekijk programma