The Father

Fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is.
 “Een ijzersterk geconstrueerde film”

★★★★★ Trouw

 


 

Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Hopkins verbluffende acteerprestatie leverde hem zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Regisseur Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.
 


 

“Aangrijpend en respectvol verslag van dementie” ★★★★★ de Volkskrant

“Debuterend regisseur Florian Zeller maakt er echt een filmische ervaring van.” ★★★★★ Algemeen Dagblad

“Beklemmend effect” ★★★★ VPRO Cinema

“Hopkins is virtuoos in die stemmingswisselingen, maar ontroert vooral in de kleine momenten van breekbare wanhoop.” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.