Strange Way of Life

Almodóvar's sfeervolle queer western met Ethan Hawke en Pedro Pascal

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na zijn vorige kortfilm, The Human Voice, cast dé Spaanse regisseur Pedro Almodóvar nu Hollywood-acteurs Ethan Hawke en Pedro Pascal in de hoofdrol van zijn volgende kortfilm. Strange Way of Life is een sfeervolle, modebewuste western over twee cowboys verscheurd door de liefde voor elkaar die niet had mogen zijn.
 “Het knettert”

★★★★ NRC

 


 

Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) en Ethan Hawke (Boyhood, Before-trilogie) zijn twee cowboys in het wilde westen. Silva (Pascal) en Jake (Hawke) zien elkaar na 25 jaar terug en het weerzien is euforisch. Jake is inmiddels sheriff, terwijl Silva trouw blijft aan zijn ranch. De twee halen in de saloon oude herinneringen op aan een avontuurlijke tijd en de vlam tussen hen groeit tot een vurige uiting van liefde. Jake staat op het punt de verdachte in een moordzaak in te rekenen, waardoor de komst van Silva helemaal niet zo toevallig blijkt te zijn. Is er een toekomst tussen Silva en Jake of laten ze zich stoppen door de criminaliteit?

Strange Way of Life ging in première tijdens het Filmfestival van Cannes. Het kostuumdesign was in handen van modehuis Saint Laurent by Anthony Vaccarello, die als co-producent verbonden is aan de film.
 


 

“De chemie tussen beide acteurs is elektrisch geladen, ongemakkelijk en verrukkelijk.” ★★★★ NRC

“Een fraaie, geestige, onomwonden gay western” ★★★ de Volkskrant

“Kijkt soepel weg” ★★★ VPRO Cinema

“It’s certainly good to see Almodóvar back in the saddle.” ★★★★ The Guardian

“Ontegenzeggelijk degelijk gemaakt, het camerawerk is onberispelijk, evenals art direction, montage en muziek” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.