Rodeo

Scheur over de straten in dit rauwe drama over een ijzersterke, motorgekke jonge vrouw

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

“Ik ben geboren met een motor tussen mijn benen,” zegt de jonge Julia – bijzonder knap gespeeld door echte biker en nieuw acteertalent Julie Ledru. Dit rauwe coming-of-age portret van een gepassioneerde jonge vrouw in een wereld van motoren, misdaad en geweld gaat over je plaats vinden als vrouw in een door mannen gedomineerd milieu.
 “Regisseur Quivoron bewijst zich als groot filmtalent”

★★★★ de Volkskrant

 


 

In de buitenwijken van Bordeaux wordt een ondergrondse community dirtbikers, gespecialiseerd in stunts op straat, opgeschud door de komst van Julia. Een eigenzinnige, bijdehante jonge vrouw die droomt van een leven op de motor. Ze wil meedoen aan illegale ‘rodeo’s’, waar geracet wordt en spectaculaire stunts worden uitgehaald. Ze leeft van kleine criminaliteit en wil tonen dat ze het recht heeft om deel te zijn van deze door mannen gedomineerde omgeving. Met een gestolen motor racet ze mee met een groep jongens die ze op straat tegenkomt, maar zij zitten niet echt op haar te wachten. Wanneer de leider van de groep vanuit zijn gevangeniscel Julia’s kwaliteiten wél kan gebruiken, verandert haar rol in de dirtbikersbende.
 


 

“Met het dromerige en opwindende motorspektakel Rodéo bewijst regisseur Quivoron zich als groot filmtalent.” ★★★★ de Volkskrant

“Hoofdrolspeelster Julie Ledru lijkt met al haar frustratie en (soms ingehouden) woede perfect gecast.” ★★★★ NRC

“Het slotakkoord is eerder magisch, en daardoor toch weer verrassend.” ★★★ Trouw

“Intrigerend debuut” – Het Parool

“Het woeste Rodeo ontstijgt genres” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.