Quand tu seras grand

Twee werelden komen samen in de eetzaal van een verzorgingstehuis in deze komedie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Je zal er als bewoner van een verzorgingstehuis misschien niet op zitten te wachten: de eetzaal delen met schoolkinderen. En als hun verzorger met weinig tijd evenmin. Maar langzaamaan groeien de twee generaties naar elkaar toe. Een warme film van het filmende Franse echtpaar Andréa Bescond en Eric Métayer.
 “Heeft het hart op de juiste plaats”

★★★ de Volkskrant

 


 

Yannick is verzorger in een woonzorgcentrum. Ondanks de werkdruk en de budgettaire beperkingen, blijft hij zich over de ouderen ontfermen met een aanstekelijk humeur en de nodige humor. Maar wanneer hij gedwongen wordt de eetzaal te delen met jonge leerlingen van de school in de buurt en hun begeleidster Aude, wordt de situatie nog ingewikkelder. Hun komst zet zijn leven en dat van de ouderen helemaal op z’n kop. Toch blijken de kinderen dat leven weer kleur te geven.

Hoofdrolspelers Vincent Macaigne (Eden) en Aïssa Maïga (Les poupées russes) zorgen voor zowel vuurwerk als warmte en humor, maar ook de ouderen en kinderen weten te charmeren.
 


 

“Toont bovenal de onschatbare waarde van de persoonlijke bezieling waarmee de uitgeklede verzorgingsstaat overeind wordt gehouden” ★★★ de Volkskrant

“Weet algauw het hart van de kijker te veroveren” ★★★★1/2 FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.