Minari

Bloedeerlijk portret van een Koreaanse familie die de American Dream najaagt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Van over de hele wereld lokt de American Dream mensen naar de Verenigde Staten, zo ook het Koreaanse gezin Yi. Ze verruilen hun stadse leven voor het landelijke Arkansas, waar vader Jacob een stuk grond heeft gekocht.
 “Een film die in je hart kruipt”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van zoon David houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in hun nieuwe boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Regisseur Lee Isaac Chung baseerde dit drama grotendeels op zijn eigen jeugd in een Koreaans-Amerikaans gezin op het platteland van Arkansas. De film ontving ontzettend veel prijzen en nominaties, waaronder een Oscar voor de Zuid-Koreaanse steractrice Yuh-Jung Youn voor haar prachtige rol als eigenzinnige grootmoeder.
 


 

“Een parel […], een prachtig, intiem drama” ★★★★★ Trouw

“Bijzonder genuanceerd en poëtisch uitgewerkt, met precies de juiste mix van nuchter realisme en nostalgische verwondering” ★★★★★ VPRO Cinema

“Migratieverhaal vol licht humor en nostalgie” ★★★★ NRC

“De film komt tot leven door het uitzonderlijke acteerwerk.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.