Love Lies Bleeding

Verlangen, geweld en biceps in deze sexy (queer) thriller met Kristen Stewart

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Verlangen, obsessie, geweld, wraak én biceps in overvloed in deze sexy queer neo-noir. Kristen Stewart schittert als Lou, eigenaar van een sportschool in een afgelegen dorpje in New Mexico, die in een stormachtige relatie belandt met de imposante bodybuilder Jackie (Katy O’Brien). Onder invloed van de nodige anabolen bloeit er een gepassioneerde affaire op tussen de twee, maar Lou’s verleden werpt een donkere schaduw over hun prille liefde.
 “Heerlijke queer-film van megatalent Rose Glass”

★★★★★ NRC

 


 

In voorbereiding op de kampioenschappen bodybuilding in Las Vegas brengt Jackie een bezoek aan de sportschool van Lou, ergens in een gehucht in New Mexico. Lou, overweldigd door Jackie’s gestalte, is vastbesloten haar te helpen en haar compleet in te palmen. Dit lukt: de vonken vliegen er vanaf en de twee raken bijna bedwelmd door verliefdheid. Hun prille geluk wordt echter abrupt verstoord wanneer Lou’s zus bruut wordt mishandeld. Samen besluiten ze wraak te nemen, waarbij Lou’s duistere familieverleden naar boven komt en zelfs haar criminele vader (Ed Harris) hen op de hielen zit.

Love Lies Bleeding, de tweede speelfilm van regisseur Rose Glass, ging in première op Sundance Festival en werd daar geprezen om de unieke mix van (body)horror, wraakfilm en romantiek. De thematiek van de film – twee wraaklustige vrouwen die vastbesloten zijn gerechtigheid te vinden – roept sterke associaties op met de iconische roadmovie Thelma en Louise (1991). Maar ditmaal met een sexy queer-sausje, een flinke dosis steroïden en Kristen Stewart (The Twilight Saga, Spencer) in de hoofdrol.
 


 

“Bloederig, vies, grappig en uitgesproken romantisch” ★★★★ de Volkskrant

“Uitzinnige thriller waarin vrouwen de geweldenaren zijn” ★★★★ Trouw

“Een heerlijk onvoorspelbare trip” ★★★★ VPRO Cinema

“Fantastische balans tussen de twee personages” ★★★★ FilmTotaal

“Geeft het noir-genre een volstrekt eigenzinnige update” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.