Last Dance

Dans mee met deze geestige Franse feelgood over de liefde en leren loslaten

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na een belofte aan zijn overleden vrouw belandt de eigenwijze Germain in een hedendaagse dansvoorstelling met een excentrieke choreografe. Daar leert hij al dansend om te rouwen en afscheid te nemen van zijn grote liefde, met een lieflijke geestigheid.
 “Zoveel meer dan een feelgood”

★★★★1/2 De Protagonisten

 


 

Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hem te zorgen: ze plannen belafspraken in, zorgen dagelijks voor eten en Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voordat zij stierf: als de ene er niet meer is, gaat de andere door met datgene waar de een mee bezig was. Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een flamboyante choreografe. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te zeggen.

Last Dance won de publieksprijs op het filmfestival van Locarno en is een film met veel hart en échte choreografie van gerenommeerd choreograaf La Ribot.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.