Illusions Perdues

Verrassend hedendaags, tragikomisch kostuumdrama met een Franse sterrencast

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Frankrijk, 19e eeuw. Lucien is een jonge plattelandsdichter boordevol ambitie en wil zijn eigen lot in handen nemen. Maar in een wereld waarin de wetten van het geld heersen, is dat makkelijker gezegd dan gedaan.
 “Heerlijk levendig, smakelijk relaas”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Als de barones waarmee Lucien een affaire heeft naar Parijs vertrekt, besluit hij mee te gaan. Hij verlaat de drukkerij van zijn familie op het platteland om zijn geluk te beproeven in de grote stad. Maar aangekomen in Parijs, blijkt al snel dat Lucien op zichzelf is aangewezen. Hij ontdekt dat in deze nieuwe wereld alles te koop is en verkocht wordt, niet alleen literatuur en kranten, maar ook politiek, gevoelens, reputaties en zelfs zielen. Lucien zal liefhebben, hij zal lijden, maar zal hij ook zijn illusies verliezen?

Illusions Perdues, naar de gelijknamige driedelige roman van Honoré de Balzac, werd onderscheiden met maar liefst 7 César Awards (Franse Oscars), waaronder die voor Beste Film. Hoewel het klassieke kostuumdrama zich afspeelt in de 19e eeuw, zijn de thema’s absoluut van deze tijd.
 


 

“Zowel een klassiek kostuumdrama – in de beste zin van het woord – als een messcherpe, eigentijdse satire” ★★★★ de Volkskrant

“Alsof je naar een film uit een parallel universum van onze huidige tijd kijkt” ★★★ NRC

“Weet gedurende zijn volle lengte moeiteloos te boeien” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.