Happy Together

Een beeldschoon gefilmde en uitzinnig romantische liefdestragedie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie. Lyrisch en bedwelmend portret van een verbroken relatie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch.
 “Oogverblindende slow-motion beelden en onwereldse kleuren”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Lai en Ho arriveren als geliefden vanuit Hongkong in Argentinië, waar hun wegen zich na een ruzie scheiden. Ho vertrekt naar Buenos Aires, terwijl Lai portier wordt van een tangobar en zich probeert te herpakken. Maar Lai blijft verteerd worden door de droom om weer “samen gelukkig” te zijn met Ho.

Met veel gevoel voor humor vertelt Wong Kar Wai een meeslepend, melancholisch verhaal, doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt. Wong nam zijn film op aan de vooravond van de overdracht van Hongkong in 1997, toen de LGBTQ+-gemeenschap van het land plotseling een onzekere toekomst tegemoet ging. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren. Happy Together won de Best Director Award en was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes.
 


 

“Bij tijd en wijle zinderend melodrama Happy Together loopt over van ingetogen smachten.” ★★★★ InDeBioscoop

“Wong Kar Wai vertelt met veel gevoel voor humor een klein, melancholisch verhaal met een universele strekking.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.