Gli anni più belli

Deze Italiaanse bioscoophit over vriendschap brengt ons terug naar de zomer

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Tourist Trap, aangeboden door Ultrakort.

De Italiaanse bioscoophit Gli anni più belli (‘de mooiste jaren’) is een zomerse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar.

Giulio, Gemma , Paolo  en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren 80 goed bevriend. Ze groeien samen op, gaan samen door de puberteit en worden samen volwassen. Ze delen alles samen: liefde, succes en tegenslagen. Als de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, maar telkens vinden ze elkaar weer terug.

Na het succes van A casa tutti bene uit 2018 keert regisseur Gabriele Muccino terug met de Italiaanse bioscoophit Gli anni più belli.

“Zien hoe de vrienden op zwoele zomeravonden dansen en vrijen en in een oude cabrio hun jeugd vieren, daar valt weinig op af te dingen.” – Trouw


Over Tourist Trap
Wat een ontdekking: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar het genot blijkt van korte duur als het eiland in een mum van tijd wel héél populair wordt. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.