Fallen Angels

Neonverlicht en verbluffend vervolg op Wong Kar Wai's iconische Chungking Express

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ook het vervolg op Chungking Express is een stilistisch spectaculair portret van de metropool by night. De levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel kruisen elkaar in het Hongkong van de jaren 90.
 “Duizelingwekkende cameravoering”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Killer doet zijn werk als huurmoordenaar. Stoïcijns en doeltreffend. Toch wringt er iets: heeft hij het juiste beroep gekozen? Agent, zijn bazin, heeft alleen oog voor Killers schoonheid. Zij is razend verliefd, Killer geeft geen krimp. En dan zijn er nog het meisje Punkie en de ex-crimineel Ho, die als ondernemer een wel heel aparte klantbenadering hanteert.

Fallen Angels schetst een verhaal over verloren zielen en levens die elkaar kruisen, in het decor van de neonverlichte metropool, gevangen in versnelde en vertraagde beelden. Als cameraman koos Wong Kar Wai weer alleskunner Christopher Doyle.
 


 

“Zo gemakkelijk als Chungking Express en Fallen Angels zich thematisch en stilistisch laten vergelijken, zo onmogelijk is het de betere van de twee aan te wijzen. De films complementeren elkaar volledig en getuigen beiden van een groot en uniek filmtalent.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.