Falcon Lake

Prille liefde, zachte zomeravonden en duistere spanning aan een mysterieus meer

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Stilleven met vrouw, thee en brief, aangeboden door Ultrakort.

Het lijkt een eindeloze zomervakantie te worden voor de veertienjarige Bastien. Tot hij de eigenwijze Chloé ontmoet en ze de hele zomer liefde, lust, volwassenheid en elkaar ontdekken. Een duister meer en haar spookverhalen hangen als een schaduw boven de zorgeloze zomer en geven deze film een spannende wending.

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Ze brengen er de vakantie door met het gezin van zijn moeders beste vriendin. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige dochter Chloé, die ongegeneerd zichzelf is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Ondanks het leeftijdsverschil, is Chloé gecharmeerd van Bastien en neemt ze hem mee in haar adolescente leven van feestjes en ontdekking. Ze geniet er van hem bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart. Bastien, inmiddels verliefd op de veel volwassenere Chloé, is bereid om zijn angsten te overwinnen en haar hart te veroveren.

De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar regiedebuut de sfeer van een lange zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen. De prachtig somber gefotografeerde setting van het duistere door bos omringde meer, de afwezigheid van volwassenen en de sterke score zorgen voor een indringende spanning.

Over Stilleven met vrouw, thee en brief
Een animatieportret van een vrouw in twee fasen van haar leven. Op de foto in het verstilde tafereel schrijft ze de brief die naast de foto op tafel ligt, klaar om gelezen te worden.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.