Encore

Franse feelgood over een prima ballerina die de spitsen aan de kant moet leggen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Als danser is je lichaam je instrument en doe je er alles aan om het gezond te houden. Maar wat als je door een ongeluk je instrument niet meer kunt bespelen? Een fijne feelgood over jezelf nieuw leven in blazen, die je ontzettend veel zin geeft de dansstudio in te duiken.“Een genot om naar te kijken”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Voor zijn nieuwe film duikt Cédric Klapisch (Retour en Bourgogne) in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een hoopvol verhaal dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk, dat haar naar Bretagne voert en waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera. Daarnaast verzekerde Klapisch zich voor Encore van een samenwerking met de Israëlische choreograaf, danser, muzikant en componist Hofesh Shechter, één van de grootste smaakmakers binnen de internationale hedendaagse dans.


 

“Een amusante, intelligente en toegankelijke film” ★★★★ NRC

“De dansscènes zijn zo vormgegeven dat ze de kijker helemaal meenemen.” ★★★1/2 FilmTotaal

“Een ode aan tijdelijkheid” – Het Parool

“Een feelgoodfilm pur sang” de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.