Chungking Express

Alles is mogelijk in Wong Kar Wai's iconische film over Hongkongs jachtige nachtleven

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Regisseur Wong Kar Wai smeedt het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama’s and the Papa’s (California Dreamin’) aaneen tot een betoverende mix. Chungking Express was de doorbraak van de gelouterde regisseur.
 “Schitterende decors”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

In dit prachtig gestileerde drama lijden twee politiemannen beiden aan een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen, de ander heeft zo te lijden onder het vertrek van zijn vriendin dat hij niet merkt dat het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is.

Chungking Express is een iconisch werk uit de jaren 90 en de film die van Wong Kar Wai een instant filmlieveling maakte. Alles is mogelijk in zijn glorieus gefilmde meesterwerk, die de combinatie van ananas uit blik en Mamas & the Papas’ California Dreamin’ voor altijd veranderde in het toppunt van romantisch verlangen.
 


 

“Kar-Wai brengt het nerveuze levensritme van de mensen in deze miljoenenstad via zijn montage op schitterende wijze over.” ★★★★ VPRO Cinema

“Met zijn vierde film Chungking Express bevestigt Wong Kar-wai zijn status als een van de grote vernieuwers van de filmindustrie van Hong Kong.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.