Cairo Conspiracy

Bloedstollende spionagethriller die hedendaags Egypte aan de kaak stelt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een strenggelovige universiteit vormt de achtergrond van een spannende thriller over macht en verraad. Een film die niet alleen je hart sneller laat kloppen, maar je ook bijleert over de huidige problematiek in een Egypte na de Arabische Lente.
 “Behalve spannend ook een lust voor het oog”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De jonge visserszoon Adam wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, het epicentrum van macht van de soennitische islam én een van de weinige instituten waar de Egyptische geheime dienst geen vat op krijgt. Op Adams eerste dag sterft de grootimam, het hoofd van de instelling en symbolisch hoofd van de soennitische wereld. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.

Cairo Conspiracy, de nieuwe film van Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident), is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld. De film werd bekroond met Beste Scenario op het Filmfestival van Cannes. En door Zweden (thuisland van regisseur Saleh) werd de film ingestuurd als Oscar kandidaat voor Beste Buitenlandse Film.
 


 

“Sterke politieke thriller” ★★★★ VPRO Cinema

“Wat de film zo goed maakt, is de stille transformatie die Adam gaandeweg ondergaat” ★★★★ Trouw

“Opmerkelijke spionagethriller die een verborgen wereld van gefluister, gekuip en gekonkel ontsluiert” ★★★★ NRC

“Saleh creëert spanning zonder dat de actie de spirituele vraagstukken, morele dilemma’s en karakterschets overschaduwt.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.