Belle

Belle en het Beest in een prachtig geanimeerd en hypermodern Japans jasje

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In het echte leven is Suzu een onzekere tiener die in een klein stadje woont met haar vader. Maar als ze online gaat in de virtuele wereld van ‘U’ wordt ze Belle, een succesvolle zangeres met miljarden volgers.
 “Visueel overrompelend”

★★★ de Volkskrant

 


 

Omdat niemand weet dat de verlegen Suzu het ware gezicht is achter het popidool, raakt ze steeds meer verstrikt in dit dubbelleven. Door haar ontmoeting met het Beest, een mysterieus wezen binnen ‘U’, komen haar online en offline leven steeds vaker samen. Suzu gaat op zoek naar het Beest en samen ontdekken ze wat het betekent om jezelf te zijn.

Belle is de nieuwe film van de Japanse animatieregisseur Mamoru Hosoda (Mirai, The Girl Who Leaps Through). Hij nam het sprookje van Belle en het Beest en gaf er een stijlvolle anime-draai aan, met zowel handgetekende als digitale animatie. Het resultaat is een explosie van kleuren die niet onderdoet als kwalitatieve en volwassen film. Bij de Annie Awards (de belangrijkste internationale animatieprijzen) werd Belle in vijf categorieën genomineerd, waaronder Best Independent Feature.
 


 

“Het verhaal over Belle is voor de liefhebbers van het sprookje herkenbaar én toch verfrissend” ★★★ VPRO Cinema

★★★★ NRC

“Vooral een film die emotioneel raakt” ★★★★ Cinemagazine

“Deze animatiefilm hoort vanwege de prachtige stijl echt op het grote doek thuis” ★★★1/2 FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.