Anatomy of a Fall

Gouden Palm winnend rechtbankdrama van Justine Triet met Sandra Hüller

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Met dit geraffineerde rechtbankdrama won Justine Triet als derde vrouw ooit (!) de Gouden Palm voor Beste Film. In Anatomy of a Fall wordt de dodelijke val van de vader van een gezin minutieus uitgeplozen. Was het moord of zelfmoord? Een ijzersterke Sandra Hüller in de rol van echtgenote moet bewijzen dat ze onschuldig is.
 “Heerlijk cerebrale mix van rechtbankfilm en familiedrama”

★★★★★ VPRO Cinema

 


 

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

De Duitse actrice Sandra Hüller – bekend van Toni Erdman – domineert momenteel de Europese cinema, met rollen in o.a. Sisi & Ich, Ich bin dein Mensch, Sibyl en Liebe in den Gängen. Op het filmfestival van Cannes was ze de grote ster: naast haar rol in deze film was ze ook te zien in Holocaustfilm The Zone of Interest, die de Grand Prix won.
 


 

“Heerlijk cerebrale mix van rechtbankfilm en familiedrama, vol puntige dialogen, schurende personages en onmogelijke dilemma’s” ★★★★★ VPRO Cinema

“Het nagelbijtende ‘Anatomy of a Fall’ sleurt je op virtuoze wijze mee in Sandra’s berechting” ★★★★1/2 Cinemagazine

“Geraffineerde ontleding van een relatie” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.