A Chiara

Een intieme Italiaanse maffiafilm met een unieke twist

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De 15-jarige Chiara leidt een comfortabel en typisch tienerleven in het Zuid-Italiaanse Gioia Tauro: ze is verslingerd aan haar smartphone, ze trekt op met vriendinnen en plaagt haar oudere zus Giulia. Maar alles verandert wanneer haar vader verdwijnt.
 “Intiem en spannend”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Chiara Guerrasio viert met de hele familie, vrienden en bekenden de achttiende verjaardag van haar zus Giulia. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. De dag na de festiviteiten wordt de auto van vader Claudio opgeblazen en Claudio zelf is verdwenen. Iedereen zwijgt, maar Chiara wil koste wat het kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze meer leert over de geheimen van haar vader en zijn banden met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil creëren.

Met het spannende Italiaanse familiedrama A Chiara geeft regisseur Jonas Carpignano een originele kijk op het maffia-genre door de ogen van een vijftienjarig meisje. De film is het laatste deel van Carpignano’s veelgeprezen Calabrië-trilogie en ging in première in de Quinzaine des Réalisateurs-selectie in Cannes, waar A Chiara de Europa Cinemas Label Award won.
 


 

“Verrassend portret van een manier van leven die van generatie op generatie wordt doorgegeven” ★★★★ VPRO Cinema

“Een krachtige film” ★★★★ NRC

“Vangt een volkse energie” ★★★★ de Volkskrant

“Een intiem, beklemmend drama” ★★★★ Trouw

“Het gevoel van authenticiteit, de ongepolijste look en de spanning tussen illusie en sociale realiteit leveren een levendige kroniek op” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.