2046

Oogverblindend, nostalgisch sciencefiction vervolg op In the Mood for Love

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na het succes van In the Mood for Love (2000) werkte Hongkong-regisseur Wong Kar Wai vier jaar lang aan de volmaakt gestileerde en nostalgische sciencefiction film 2046.
 “Briljante melancholieke sfeer”

de Filmkrant

 


 

Schrijver Chow (Tony Leung), de hoofdpersoon uit In the Mood for Love, werkt in een Hongkongs hotel aan een sciencefictionroman. Zijn talrijke mislukte relaties met vrouwen vormen de inspiratie voor het futuristische liefdesverhaal dat hij schrijft. Met korte affaires probeert hij zijn grote liefde te vergeten.

Wong Kar Wai’s losse vervolg op In the Mood for Love combineert het smachtende romantisch verlangen uit die film met duizelingwekkende tijdsprongen en een sciencefiction-twist. De oogverblindende, fantasievolle scènes geven Wong en cameraman Christopher Doyle en kostuumontwerper William Chang Suk Ping een vrijbrief om hun verbeelding de vrije loop te laten en de weelderige beelden en intense emoties naar grote hoogtes te stuwen. 2046 was destijds onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes.
 


 

“Versmolten feit en fictie over de verwoestende kracht van de romantische geest.” ★★★★ VPRO Cinema

“De briljante melancholieke sfeer die hij door middel van het spel, het camerawerk, de montage en de muziekkeuze creeërt is zo overtuigend, dat je hem wel haast gelijk moet geven.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.