Woman

Bijzonder portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voor deze film werden maar liefst 2.000 vrouwen uit 50 landen geïnterviewd. Van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Het leverde een intiem ene divers portret op over vrouwelijkheid. Wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol?

Woman opent ons de ogen met thema’s als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, politiek en het vrouwelijk lichaam. Een buitengewone documentaire van de invloedrijke Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand (1946) o.a. bekend van het door de Verenigde Naties ondersteunde internationale fotoproject Earth From Above en de monumentale documentaire Human, die in 2015 op IDFA te zien was.

Woman werd mede geregisseerd door de in Oekraïne geboren en in Frankrijk woonachtige journalist en filmmaker Anastasia Mikova. De regisseurs werkten samen met de wereldberoemde fotograaf Peter Lindbergh (1944-2019) om het thema over de relatie van een vrouw met haar eigen lichaam zo optimaal mogelijk voor het voetlicht te laten komen. De beelden van de “vertical performance” dansers van het Bandaloop collectief illustreren op metaforische wijze de kracht van de vrouw om tot grote hoogte te komen.

“Een duizelingwekkend loflied op vrouwelijke kracht” ★★★★ Trouw

“Woman is een fier groepsportret van tweeduizend vrouwen” ★★★ Volkskrant

“Een ontroerende kijkervaring” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.