The Fabelmans

Steven Spielberg's meest intieme film, die de Golden Globe voor Beste Film won

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wanneer Sammy met zijn ouders zijn allereerste film bezoekt, ontwaakt er een vurige passie in hem die hij niet meer kan loslaten. Zijn liefde voor film is geboren. The Fabelmans is de meest intieme film van Steven Spielberg, waarvoor hij zowel de Golden Globe voor Beste Film als Beste Regie won. En de film ontving maar liefst zeven Oscarnominaties.
 “Spielberg richt monument op voor zichzelf”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Sammy Fabelmans groeit op in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy’s vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

The Fabelmans is een diep persoonlijk portret van de inmiddels 76-jarige Steven Spielberg. Eén van de beroemdste regisseurs ooit – onder meer bekend van klassiekers als Jaws, Schindler’s List en E.T. – en drievoudig Oscarwinnaar, maakt Spielberg nu zijn kleinste film in tijden en daarnaast zijn meest intieme.
 


 

“In zijn ode aan de cinema toont Spielberg zichzelf van een andere kant” ★★★★ Trouw

“Mooi spel, vooral van Michelle Williams'” ★★★★ VPRO Cinema

“Michelle Williams is weergaloos” – Het Parool

“De magie en macht van de cinema” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.