Olga

Coming-of-age over een vurige jonge turnster aan de vooravond van een revolutie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De 15-jarige Olga is een van de beste Oekraïense turnsters van het moment. Ze kan aan niets anders denken dan trainen voor het EK dat steeds dichterbij komt. Maar als het journalistieke werk van haar moeder hun levens in gevaar begint te brengen, wordt Olga naar een gastgezin in Zwitserland gestuurd.
 “Een geweldig verfrissend, meeslepend speelfilmdebuut”

★★★★★ VPRO Cinema

 


 

Met een flinke dosis toewijding, magnesium en strak ingetapete polsen stort Olga zich op haar turnroutine om zo een felbegeerde plek in het Zwitserse team te bemachtigen. Wanneer in Kiev de Euromaiden-protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland.

Olga is een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Debuterend regisseur Elie Grappe werkte voor Olga met echte turnsters. Geen van hen had eerder geacteerd. Olga ging in première op het Cannes Filmfestival en is de Zwitserse Oscar-inzending.
 


 

Olga sleurt je mee met zijn heldin en had nauwelijks actueler kunnen zijn” ★★★★ de Volkskrant

“Sterk psychologisch portret van een mentaal kwetsbaar meisje” ★★★★ NRC

“Meeslepend coming of age-verhaal” ★★★★ Trouw

“Een onweerstaanbaar portret van een gedreven jonge turnster” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.