NFF Debuutcompetitie: Een duik in het leven

Vier korte films waarin je wordt meegevoerd in het leven van een ander

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In de NFF Debuutcompetitie zie je werk van makers die voor het eerst een korte film, serie, documentaire of speelfilm uitbrengen. In deze compilatie zie je vier korte films waarin je wordt meegevoerd in het leven van een ander. Vier korte debuutfilms in één klap!

Koers – Fer van der Hoff – ‘16
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Wanneer het zesjarige schipperskind Kay zijn vertrouwde leven aan boord van een binnenvaartschip achter moet laten, leert hij wat afscheid nemen betekent.

Húsom – Mandula van den Berg & Job van Aken – ‘8
Hongaars & Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
De 82-jarige Hongaarse Abigél woont in een klein huis in een Nederlandse voorstad. Haar leven wordt volledig bepaald door gewoonte en de buitenwereld dringt nauwelijks tot haar door. De hoogtepunten van Abigéls dag zijn de dagelijkse telefoontjes die ze krijgt, waar ze al haar ervaringen kan delen, hoe banaal die ook zijn.

De Ontmoeting: Levenslang – Jard Struik – ‘7
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Een jonge crimineel maakt de tocht van zijn leven wanneer blijkt dat hij een levenslange voorraad van zijn favoriete hagelslag heeft gewonnen. Komt de man op tijd om zijn prijs vóór de deadline te innen, overleeft zijn auto het en welke rol spelen de Boerin, de Gemaskerde en de Schipper in het slagen van zijn plan?

Iskander – Donnya Zidan – ‘14
Engels, Arabisch & Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
Amsterdam, 1976. Iskander is met zijn 26 jaar een veelbelovend sterrenkundig talent. Hij staat aan de vooravond van een wetenschappelijke doorbraak rondom het zwarte gat en de verwachtingen zijn hooggespannen. Hij lijkt echter zijn grip op de realiteit te verliezen.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • NFF Debuutcompetitie

    Het Nederlands filmtalent van morgen, vandaag op je scherm

    Bekijk programma