Mijn Vader is een Saucisse

Feelgood komedie over het najagen van je dromen en de moed die daarvoor nodig is

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De 12-jarige Zoë is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan opgeeft om professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en gaat hem helpen zijn doel te bereiken.“Een mooi gemaakt, sympathiek familiedrama”

★★★★ Trouw

 


 

Wanneer Paul besluit om zijn saaie maar betrouwbare kantoorbaan als bankier op te geven, valt dit bij zijn kinderen niet in goede aarde. Hun vader wil namelijk zijn droom najagen en acteur worden. Is het een burn-out? Een midlifecrisis? Wanneer zijn ambitieuze vrouw Véronique thuiskomt van een zoveelste zakenreis en het nieuws te horen krijgt, is het hek helemaal van de dam. Ze zijn een prettig gestoord gezin, maar dit gaat echt te ver.

Pauls jongste dochter Zoë is de enige die in haar vader gelooft. Ze moedigt hem aan en duikt samen met hem het avontuur in. Wat in eerste instantie een belachelijk plan lijkt, dat gedoemd is om te mislukken en de hele familie in de problemen dreigt te brengen, wordt uiteindelijk een grappige, spannende en ontroerende reis die het hele gezin wakker schudt en doet openbloeien.


 

“Charmante jeugdfilm […] over het durven afwijken van uitgestippelde paden” ★★★★ NRC

“Regisseur Anouk Fortunier weet een fijne toon te treffen” ★★★ de Volkskrant

“Zachtaardige familiefilm met een heldere boodschap: jaag je dromen altijd na” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.