Laurence Anyways

Dit van het scherm spattend liefdesverhaal wordt geroemd als meesterwerk

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Laurence en zijn vriendin Fred zijn soulmates en smoorverliefd. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet Laurence een bekentenis die hun leven volledig op zijn kop zet: hij wil een vrouw worden.
 “Veruit het beste wat Dolan ooit heeft gemaakt”

de Filmkrant

 


 

Samen beginnen Laurence en Fred aan een stormachtige reis die hen dichter bij zichzelf en bij elkaar zal brengen. Dit epische liefdesverhaal laat de kijker door middel van overdonderende beelden, kostuums en een fantastische soundtrack de kracht van liefde zien.

Regisseur Xavier Dolan was pas 23 jaar oud toen hij dit spetterende kunstwerk maakte. Bekend van films als Mommy (2014) en Juste la fin du monde (2016) wordt hij vaak gezien als het Canadese antwoord op Pedro Almodóvar en François Ozon. Laurence Anyways werd op het filmfestival van Cannes met staande ovaties ontvangen en werd met verschillende prijzen bekroond (waaronder de Prijs voor Beste Actrice).
 


 

“De film vlamt en brandt, is gepassioneerd en overdadig” ★★★★ NRC Next

“Onmogelijk om Laurence Anyways schouderophalend te ondergaan” ★★★★ Het Parool

“Breder getrokken pleidooi voor het zien van de persoon achter diens verschijningsvorm” ★★★ VPRO Cinema

“Bewijst dat Xavier Dolan een stijlicoon is” – de Volkskrant

“Die voortdurende gevoelsexplosies maken Laurence Anyways zowel wat repetitief en daarom te lang, als veruit het beste wat Dolan ooit heeft gemaakt. De emotionele oprechtheid van de film ontroert namelijk.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.