Golda

Een fenomenale Helen Mirren als Israëls ‘Iron Lady’ tijdens de Jom Kipoer-oorlog

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In 1973 kwam de Israëlische premier Golda Meir onder hoogspanning te staan: niet alleen had het Israëlische leger zich laten verrassen door Egypte en Syrië, bij Golda zelf werd kanker geconstateerd. Met een indrukwekkende Helen Mirren in de hoofdrol, overtuigt de film Golda als onconventioneel portret van een ijzeren, maar ook menselijke vrouw.
 “Fenomenaal hoe Helen Mirren reliëf geeft aan Golda Meirs reputatie”

★★★★ de Volkskrant

 


 

6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir, de ‘Iron Lady’ van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken. Want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel.

De film Golda vertelt het verhaal van de Jom Kipoer-oorlog via het perspectief van de Israëlische minister-president Golda Meir, die vertolkt wordt door Helen Mirren (The Duke). De film maakt nu kans op de Oscar voor Beste Make-up & Haar.
 


 

“Helen Mirren is fantastisch als de eigenzinnige Meir” ★★★ VPRO Cinema

★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • And the Oscar goes to…

    De Oscaruitreiking komt er weer aan! We hebben een aantal nominaties voor je op een rijtje gezet

    Bekijk programma