Drijfzand

Als Suze voor haar zieke moeder besluit te zorgen, staat ze voor een emotionele keuze

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Suze woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena, een gevierd theateractrice, hun een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen.
 



“Het groeiende ongemak in de beknellende moeder-dochterrelatie wordt meesterlijk verbeeld”

★★★ de Volkskrant

 


 

Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. Te scherp. De onrust vreet zich langzaam maar zeker een weg naar binnen, dwars door haar gezinsleven heen. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder, en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.

Drijfzand is het speelfilmdebuut van Margot Schaap. Hoofdrolspeelster Hanna van Vliet was eerder te zien in de queer hitserie ANNE+, waarvoor ze een Gouden Kalf nominatie voor Beste Actrice ontving.
 


 

“Hanna van Vliet is prachtig als de jonge moeder […]; Elsie de Brauw geeft de moeder fraaie momenten van zwakte én charme.” ★★★ de Volkskrant

“Op dat soort momenten zien we een uitstekend psychologisch drama.” ★★★ Trouw

“Margot Schaap maakt alleen al met de intrigerende hoofdpersonages duidelijk dat ze een regisseur is om in het oog te houden.” ★★★ NRC

“Een film die vol zit met gelaagdheid, in thematiek, beeld en dialogen” – Het Parool

“Topacteerwerk van Elsie de Brauw en Hanna van Vliet” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.