Délicieux

Overheerlijk Frans kostuumdrama over het eerste restaurant ooit

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het koninkrijk staat op barsten, de Franse nobiliteit wordt steeds veeleisender en het gewone volk veel hongeriger (en niet alleen naar het hoofd van Marie-Antoinette). Volg een ontslagen kok die aan de grondslag lag van het eerste Franse restaurant ooit. Een Franse feelgood met een lekkere bijsmaak.
 “Culinaire feelgoodfilm”

★★★ VPRO Cinema

 


 

Wanneer kok Pierre Manceron zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Wanneer de mysterieuze Louise arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.
 


 

“Likkebaarden bij de Franse keukenrevolutie” ★★★ NRC

“Schilderachtig drama over democratisch eten” ★★★ Trouw

“Prettig absurde actiespektakel” ★★★ de Volkskrant

“Lichthartige feelgoodfilm die ongetwijfeld het best genuttigd kan worden met een goed glas wijn en een kakelvers stokbrood” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.