a-ha: The Movie

Een ontroerend inkijkje in de levens van de bandleden achter wereldhit Take on Me

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wereldhit ‘Take on Me’, van de iconische band a-ha uit de jaren 70, wordt nog steeds tot in de uithoeken van de kleinste karaokezalen gezongen. Hoewel het succes de jongens veranderde in tieneridolen, werden ze zelf veel liever als serieuze rocksterren gezien.
 “Inkijkje in de onderlinge ruzies en spanningen tussen de leden van a-ha”

★★★★ de Volkskrant

 


 

35 jaar later treden de mannen, nu allemaal in de vijftig, nog steeds op. Op de nog altijd overvolle zalen en gillende fans na, is er echter een hoop veranderd. Morten Harket, Magne Furuholmenen en Pål Waktaar-Savoy reizen tegenwoordig elk in hun eigen limousine, verblijven los van elkaar in luxe hotels en hebben elke avond aparte kleedkamers. Alleen op het podium zijn ze samen, want de muziek en niet de vriendschap houdt de bandleden bij elkaar. Niet geïnteresseerd in rijkdom of in glorie zijn de mannen van a-ha nu op zoek naar erkenning voor hun werk.

a-ha: The Movie laat zien wat het supersterrendom met levens doet. Het is een film weet te ontroeren én plezier brengt; over goede muziek, grote ambities, gebroken vriendschappen en – heel misschien – zelfs vergiffenis.
 


 

“Het eerlijke portret van een uiterst succesvol poptrio vol nijd, vuile blikken en tegenzin” ★★★ NRC

★★★ VPRO Cinema

“Toont de wurggreep van de muziekindustrie” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.