Warnow: Reis naar het Noorderlicht

Een avontuurlijke zeiltocht ontaardt in een aangrijpend drama over vriendschap

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In 2013 besluiten acht vrijbuiters naar Noorwegen te varen om het Noorderlicht te zien. Maar wat een geweldig avontuur had moeten worden, verandert in een nachtmerrie als blijkt dat drie van hen nooit zullen terugkeren. Een aangrijpende reconstructie van de verdwijning die tot op de dag van vandaag niet is opgelost.
 “Bitterzoet verslag van overmoed die botst op de werkelijkheid”

★★★★ de Volkskrant

 


 

In april 2013 beginnen acht idealistische avonturiers plus een hond aan een spannende reis: ze willen ondanks hun geringe zeilervaring met hun zelf opgeknapte boot Warnow de oversteek naar Noorwegen maken om het Noorderlicht te zien. De reis begint vol goede moed, maar een heftige storm zorgt voor tweedracht onder de vrienden. Uiteindelijk besluiten vijf van hen af te haken en naar huis te gaan. Wat op dat moment een moeilijke keuze lijkt, krijgt later een diepere betekenis wanneer blijkt dat de overgebleven drie avonturiers nooit meer terugkeren.

Warnow – Reis naar het Noorderlicht reconstrueert nu – tien jaar later – het verloop van de noodlottige zeereis aan de hand van interviews met de overgebleven vrienden, tijdens de reis gefilmd materiaal en getuigenissen van de mensen die zij onderweg tegenkwamen. Wat begon als een avontuurlijk jongensboek vol vriendschap en uitdagingen, ontaardt in een aangrijpend drama over de impact van verlies en de prijs van loyaliteit.
 


 

“Een intrigerende, ontroerende visuele terugblik” ★★★★ Trouw

“Vindt in het midden van een tragedie ruimte voor de bravoure én de breekbaarheid van het leven” ★★★ NRC

“Van der Aar weet weer de amateurfilm een diepere lading mee te geven” – de Filmkrant

  • Still van de documentaire Warnow: Reis naar het noorderlicht

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Gouden Kalf Selectie

    Deze kanshebbers op een Gouden Kalf zijn de mooiste Nederlandse films van het jaar

    Bekijk programma