Undine

Smelt weg bij dit moderne sprookje over Undine die niet kan overleven zonder liefde

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Undine is historica en gids in Berlijn. Tijdens haar pauze valt ze halsoverkop voor beroepsduiker Christoph. Wanneer de twee een merkwaardig ongeluk krijgen, beleven ze een alles verzwelgende passie.
 “Onder het oppervlak zindert en broeit Undine volop”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Onder de oppervlakte van dit liefdesverhaal gaat echter een oude mythe schuil over een mysterieuze waternimf, die haar geliefde moet vermoorden nadat ze door hem verlaten wordt. Christoph begint te beseffen dat Undine ergens voor wegloopt en Undine weet dat ze nog iets moet afhandelen om haar vloek op te heffen.

Hoofdrolspeelster Paula Beer (Werk ohne Autor) werd maar liefst tweemaal bekroond voor haar rol in Undine: ze won de European Film Award voor Beste Actrice en ontving de Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.
 


 

“Steeds prikkelend en vermakelijk” ★★★★ Trouw

“Deze cerebrale overpeinzing over de mythe van Undine en de kleine zeemeermin kan je ook gewoon als bitterzoet liefdessprookje tot je nemen: best knap.” ★★★★ NRC

“Petzold speelt een listig en vermakelijk spel […], waar zijn innemende hoofdrolspelers ook goed raad mee weten” ★★★★ VPRO Cinema

“Een film die niet in één keer al zijn geheimen prijsgeeft” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.