Un Beau Matin

Romantische nieuwe film van Mia Hansen-Løve met Léa Seydoux in een zonnig Parijs

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Sandra woont met haar achtjarige dochter in een klein appartement in Parijs. Ze werkt hard en probeert zoveel mogelijk bij haar dementerende vader te zijn. Wanneer ze verliefd wordt op een oude bekende, voelt Sandra dat ze weer voor zichzelf gaat leven.
 “Fraai familiedrama dat ons een heel andere Seydoux laat zien dan we gewend zijn”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofieprofessor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.

Un Beau Matin is een liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve (Bergman Island, L’avenir). Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs met in de hoofdrol Léa Seydoux (Crimes of the Future, No Time to Die) en gaat over de ironie van het leven. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat. De film ging dit jaar in première tijdens het Cannes Director’s Fortnight en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film op Cannes 2022.
 


 

“Het alledaagse leven in Parijs groots verfilmd” ★★★★ Trouw

“Seydoux en Greggory acteren uitstekend” ★★★ de Volkskrant

“De film verrast met zijn emotionele, poëtische en existentiële gelaagdheid.” ★★★★1/2 FilmTotaal

“De film slaagt er altijd in iets hoopvols op te roepen.” ★★★1/2 Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.