Three Thousand Years of Longing

Tilda Swinton en Idris Elba zijn magisch in een fantasievol en romantisch sprookje

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wat zou jij doen als je drie wensen kreeg? Een Britse geleerde (Tilda Swinton) krijgt die magische taak wanneer ze plots een geest uit een lamp tovert. Die geest (Idris Elba) vertelt haar verhalen van zijn duizend jaar lange bestaan en de twee groeien dichter en dichter bij elkaar. Van de regisseur van Mad Max.
 “Fraaie, opvallend melancholieke fabel over liefde en verlangen”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Wanneer een Britse geleerde in Istanbul met een antiek, magisch flesje een djinn oproept, mag ze drie wensen doen in ruil voor zijn vrijheid. Door jarenlange liefdeloosheid en isolement twijfelt ze over haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt, de wens om bemind te worden.

Three Thousand Years of Longing is een episch fantasieverhaal van de Australische George Miller (Mad Max) dat alle grenzen van tijd en ruimte overschrijdt. Oscarwinnaar Tilda Swinton (The French Dispatch, Memoria) en Idris Elba (The Avengers, Luther) vervullen de hoofdrollen in dit hedendaagse en romantische sprookje.
 


 

“Onweerstaanbaar hysterische ode aan de vertelkunst” ★★★ NRC

“Er is veel te genieten voor wie zich over kan geven aan Millers door bombastische visuele effecten onderbroken dromerige filosofie over de liefde” – Het Parool

“Hopelijk blijft de regisseur ons verrassen met mooie uitstapjes zoals deze.” ★★★★ FilmTotaal

“George Miller is zo’n baas die verschillende genres niet schuwt.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.