The Human Voice

Tilda Swinton is adembenemend in deze nieuwe korte film van Pedro Almodóvar

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Nu met exclusieve Q&A met grootmeesters Tilda Swinton en Pedro Almodóvar zelf!

Een vrouw (Tilda Swinton) wacht wanhopig op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers en hond staan klaar, maar hij komt niet. Tijdens een telefoongesprek met haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk.

The Human Voice is de eerste Engelstalige film van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar (Dolor y gloria, Hable con ella, Todo sobre mi madre). Hij baseerde het verhaal op het het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau uit 1928. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw.

Swinton is adembenemend in een decor dat zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren is samengesteld. Het laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. Zo kennen we Almodóvar. De film ging in première op het filmfestival van Venetië.

Exclusieve Q&A
Na afloop van de film zie je een Q&A met steractrice Tilda Swinton en grootmeester Pedro Almodóvar zelf. Over wat hen inspireerde voor deze film en Almodóvars indrukwekkende oeuvre.
De Q&A is Engels gesproken.

“Maestro Pedro Almodóvar maakt er echt iets bijzonders van.” ★★★★★ NRC

“Een verrukkelijke, hedendaagse bewerking van Jean Cocteau’s klassieke stuk La Voix Humaine (1928)” ★★★★ Trouw

“Almodóvars persoonlijke smaak straalt af op zijn hoofdpersoon, zodat deze woning echt als haar thuis voelt.” ★★★★ de Volkskrant

“Swinton heeft elke scène een nieuwe, oogverblindende outfit aan, maar toch voelt haar verdriet vanaf het eerste moment echt.” ★★★★ VPRO Cinema

“Het zijn dertig fenomenale minuten.” – Het Parool

“Een samenballing van stijl en emotie, gedragen door de magnifieke Tilda Swinton” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.