Shoplifters

Aandoenlijk Japans portret over onrecht en échte familie, bekroond met de Gouden Palm

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De hechte familie van Osamu zijn stuk voor stuk goede mensen, maar ze komen wel rond met winkeldiefstallen. Wanneer ze een klein meisje alleen tegenkomen op straat besluiten ze haar in huis te nemen. Maar al snel mondt de liefdevolle daad uit in een vervelende situatie die de hele familie op de proef stelt.
 “Meesterlijk. Subliem. Magnifiek. Voortreffelijk”

★★★★★ de Volkskrant

 


 

Het kleine meisje is van huis weggelopen en wordt als vermist opgegeven. Maar ze blijkt dolgelukkig te zijn in haar nieuwe gezin vol dieven, maar ook vol liefde. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Shoplifters won de Gouden Palm in Cannes en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse film. De film is van de hand van de Japanse filmmaker Hirokazu Kore-eda (La Vérité, Nobody Knows). Hij staat al jaren bekend om zijn ingetogen films over familiedynamiek en de (geringe) betekenis van bloedbanden.
 


 

“Een ontroerend en warm portret” ★★★★★ NRC

“Een fijnzinnig familiedrama” ★★★★★ Trouw

“Prachtig en bitterzoet” ★★★★ VPRO Cinema

“Diep ontroerend, stelt indringende vragen, maar wordt nimmer sentimenteel” ★★★★ InDeBioscoop

“Shoplifters is een scherp geschreven, delicaat verfilmd, prachtig emotioneel geheel dat een misschien ongemakkelijke, maar cruciale vraag stelt over de meest intieme van onze verhoudingen.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.