Petite Fille

Internationaal bekroonde documentaire over de 7-jarige Sasha die strijdt om zichzelf te zijn

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Maar omdat de omgeving van Sasha haar toch anders behandelt, moet ze strijden om zichzelf te kunnen zijn.
 “Wat een mooi, ontroerend verhaal”

★★★★ Trouw

 


 

Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. Zo moet ze op school jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Petite Fille toont zowel de strijd van een gezin tegen hun vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. In warm gefilmde scènes zien we Sasha spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies. Close-ups van Sasha en beelden van haar hechte gezin geven de film een zachte intimiteit.

Met veel zorg schetst regisseur Sébastien Lifshitz een ontroerend portret. In Petite Fille geeft hij een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Zijn aangrijpende en belangrijke documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.
 


 

“De blik van de kleine Sacha blijft je bij.” ★★★ de Volkskrant

“Lifshitz legt enorm goed de zware mentale strijd vast die Sasha op jonge leeftijd voert.” ★★★ NRC

“Empatisch en fluweelzacht” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.