Norwegian Dream

Aangrijpend Noors immigratiedrama waar dromen en realiteit samenkomen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Waar dromen en realiteit elkaar ontmoeten, daar vind je Noorwegen. Lage criminaliteit, een perfecte balans tussen natuur en cultuur, en het ideale woonklimaat. Voor de 19-jarige Poolse Robert lijkt Noorwegen de poort naar de oplossing voor zijn moeders geldproblemen. Maar is dat het ook? De Noorse regisseur Leiv Igor Devold onderzoekt in zijn speelfilmdebuut de moeilijkheden die bij het beloofde land komen kijken.
 “Eigenlijk klopt alles aan deze film”

★★★★ Cinemagazine

 


 

De introverte negentienjarige Robert, een Poolse immigrant die in een visfabriek in Noorwegen werkt, hoopt genoeg geld te verdienen om de schulden van zijn moeder af te betalen. Wanneer hij gevoelens krijgt voor zijn collega Ivar is hij bang om zijn positie binnen een groepje Polen in de fabriek te verliezen. Dus houdt hij zijn gevoelens geheim, vooral wanneer blijkt dat Ivar aan voguing doet en een aspirant drag queen is. Tijdens een staking van de Poolse arbeiders komt hun relatie nog meer onder druk te gaan.

Regisseur Devold (Poolse immigrant van de tweede generatie) baseerde zich voor Norwegian Dream op een waargebeurd voorval van zeventig Poolse arbeiders die 34 dagen in staking waren gegaan bij een Noorse visfabriek om een ​​collectieve arbeidsovereenkomst te krijgen.
 


 

“Stuk voor stuk belangrijke thema’s” ★★★ FilmTotaal

  • Still van de film Norwegian Dream
  • Still van de film Norwegian Dream

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.