NFF Debuutcompetitie: Vrouwen in beeld

Vier korte films gemaakt door vrouwen, over vrouwen voor iedereen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In de NFF Debuutcompetitie zie je werk van makers die voor het eerst een korte film, serie, documentaire of speelfilm uitbrengen. In deze compilatie zie je vier korte films gemaakt door vrouwen, over vrouwen voor iedereen. Vier korte debuutfilms in één klap!

De Ontmoeting: SNOR – Zainab Goelaman – ‘7
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Wanneer de zelfverzekerde Hindoestaanse Zeenat voor het eerst gediscrimineerd wordt omdat ze een snor heeft, zet dat een onomkeerbaar proces van geïnternaliseerd racisme in werking bij een kwetsbaar negenjarig meisje van kleur.

De Ontmoeting: Een dag in het leven van een vrouwfiguur – Ilke Paddenburg – ‘7
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Wanneer een groot schilderij van een naakt vrouwfiguur vervoerd wordt vanaf het atelier naar de expositie, dreigt zij tijdens deze overtocht ten prooi te vallen aan een lompe, hardhandige en masculiene buitenwereld.

Guerreras – Lotte van Raalte – ‘13
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
Een overweldigend portret van vrouwen die de natuur omarmen als hun thuis, naar hun lichaam luisteren terwijl ze opkomen voor generaties vrouwen in een wereld van voorouderlijk trauma en gender-ongelijkheid.

Stuwing – Juliette van Ardenne – ‘11
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Na de geboorte van haar baby probeert een jonge moeder niet alleen zichzelf terug te vinden maar ook de grip op de realiteit.
 


 

Stichting Vrouwen in Beeld
Stichting Vrouwen in Beeld wil het werk en de arbeidsmarktpositie van vrouwen in de Nederlandse audiovisuele industrie beter zichtbaar maken en versterken door middel van activiteiten en onderzoek. De organisatie richt zich daarbij op álle vrouwen die werkzaam zijn in de sector; van makers tot vertoners, van fondsen tot omroepen, van medewerkers tot leidinggevenden.

  • Still van debuutfilm voor NFF Debuutprogramma

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • NFF Debuutcompetitie

    Het Nederlands filmtalent van morgen, vandaag op je scherm

    Bekijk programma