Maurice

Een tijdloze liefdesfilm met Britse steracteur Hugh Grant in de hoofdrol

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Engeland, de jaren voor de Eerste Wereldoorlog. Maurice Hall en Clive Durham worden verliefd in Cambridge. Omdat homoseksualiteit strafbaar is, moeten de twee hun gevoelens voor elkaar volledig geheimhouden.
 “Oprecht, intelligent kostuumdrama”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Nadat een vriend is gearresteerd voor homoseksualiteit, verlaat Clive zijn verboden liefde en trouwt hij met een jonge vrouw. Maurice blijft ondertussen worstelen met zijn identiteit en zelfvertrouwen en schakelt de ‘hulp’ in van een hypnotiseur om zich te ontdoen van zijn onmiskenbare verlangens. Maar Maurice wordt verleid door Clives jachtmeester Alec Scudder, een gebeurtenis die diepgaande veranderingen teweegbrengt in zijn leven.

Naar de gelijknamige, autobiografisch getinte roman van E.M. Forster over een herenliefde anno 1914. De roman kon pas in 1970 gepubliceerd worden. Maurice werd genomineerd voor een Oscar en won de Zilveren Leeuw van het filmfestival in Venetië.
 


 

“Het klassieke verhaal over de grote onmogelijke liefde heeft nog niets aan zeggingskracht verloren.” – Trouw

“Sommige films worden met de jaren alleen maar beter. Zoals het 30 jaar oude Maurice van James Ivory. Het homoliefdesdrama is alleen al opmerkelijk doordat het niet tuttig omspringt met mannelijk naakt.” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.