Lingui, The Sacred Bonds

Wanneer de vijftienjarige Maria zwanger blijkt, staat haar moeder voor pijnlijke keuzes

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Amina woont samen met haar dochter Maria in Tsjaad. Ze heeft geen makkelijke tijd achter de rug: als alleenstaande moeder werd ze verstoten door haar familie en de gemeenschap waarin ze leefde.
 “Prachtig, kleurrijk camerawerk”

★★★ de Volkskrant

 


 

Wanneer blijkt dat haar vijftienjarige dochter Maria zwanger is en het absoluut niet wil houden, wacht haar nog een zwaarder lot dan Amina zelf: in het Islamitische Tsjaad staat op abortus immers een zware straf. Moeder en dochter hebben geen andere keuze dan zichzelf te helpen en een beroep te doen op vrouwelijke solidariteit in een patriarchale samenleving.

Lingui, The Sacred Bonds is een krachtig en ontroerend vrouwenportret dat het taboe rond abortus op een beklijvende manier aansnijdt. Veelvuldig prijswinnend regisseur Mahamat-Saleh Haroun brengt met zijn prachtig geschoten film een ode aan vrouwelijke verbondenheid en verzet tegen traditionele machtsstructuren. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en werd internationaal lovend ontvangen.
 


 

“Hoe een onuitgesproken band tussen vrouwen de basis vormt voor veerkracht en vooruitgang” ★★★★ NRC

“Het acteerwerk blaast de film warmte in” ★★★ FilmTotaal

“De kracht van de film zit in de sfeerbeelden van stoffige steegjes en de aandacht waarmee hij arbeid toont. Het zijn beelden die in cinema zeldzaam zijn en dat maakt ze bijzonder.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.