Lapsis

Een komische sciencefiction-satire op de flexwerkcultuur

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De komst van een nieuwe vorm van bankieren zet de financiële wereld op z’n kop. Voor dit zogenoemde ‘Quantum-banking’ moeten er overal en onmiddellijk kabels gelegd worden. Ray Tincelli geeft zich op voor deze klus, maar raakt verwikkelt in een vlijmend wespennest van afgunst en competitie.
 “Messcherpe satire op uitbuiting in de gig-economie”

★★★★ Trouw

 


 

Queens, New York. Tegenwoordige tijd, maar dan net even anders. Iedereen is vol lof over een nieuwe vorm van bankieren genaamd Quantum-banking. Een innovatieve en technologische ontwikkeling die behoorlijk wat voeten in de aarde heeft. Om maximaal te kunnen profiteren van Quantum-banking, moet er namelijk bekabeld worden. Overal en onmiddellijk. Het werk, kabellijnen rollen van de ene kwantumlocatie naar de andere onder erbarmelijk omstandigheden, is zwaar maar lucratief.

Ray Tincelli zit om een klus verlegen en kan wel wat extra inkomen gebruiken voor de medische kosten van de behandeling van zijn invalide broer. Hij schrijft zich in voor de baan. Ondanks al zijn goede bedoelingen en werkethos raakt Ray verstrikt in een wespennest van afgunst en competitie en een verzetsbeweging die strijd voor rechtvaardigheid.
 


 

“Een grandioos web om met plezier in verstrikt te raken” ★★★★ NRC

“Noah Hutton bewijst zich als een overtuigend wereldbouwer in dit sympathieke debuut.” ★★★ de Volkskrant

“Origineel, geestig en een prima visitekaartje voor regisseur Hutton en hoofdrolspeler Imperial, van wie we geheid meer gaan horen.” ★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.