L’Amour/La Mort

Een filmische odyssee over de fijne lijn tussen liefde en leed met heel wat poëzie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Als onderdeel van onze Gouden Kalf Selectie, bekijk je voorafgaand aan deze film de korte animatiefilm Fly, aangeboden door Ultrakort.

Waarom streven we naar liefde als het ons zoveel pijn doet? In deze cinematografische odyssee loop je door persoonlijke verhalen op de grens tussen liefde en dood. Poëtisch, artistiek, lief, emotioneel en aangrijpend.
 “Ontroerend”

★★★ NRC

 


 

Elke liefde, hoe gelukkig ook, eindigt vroeg of laat ongelukkig; hetzij door verlies, hetzij door de dood van een van beide, hetzij door een verbroken verbond. In L’Amour/La Mort wordt de band tussen de liefde en de dood tegen het licht gehouden aan de hand van onuitwisbare, hyperpersoonlijke liefdesverhalen.

Of je nu je partner hebt verloren, of je je geliefde langzaamaan ziet aftakelen of je misschien nog helemaal geen liefde hebt, de intense emotie van liefde kan snel omschakelen in immens verdriet. Maar is dat niet ook net de kracht van liefde? En maakt dat het niet net het nastreven waard?

De liefdesverhalen zijn verweven met tijdloze werken uit de schilderkunst en de muziekgeschiedenis, want daar waar geen woorden meer zijn is kunst en muziek. Zodat alles samen de schitterende pijn van de liefde helemaal doet binnenkomen.
 


 

“Bombastisch mijmeren over liefde en dood werkt verrassend goed” ★★★ NRC

“Ambitieuze, doorvoelde mozaïek” ★★★ de Volkskrant

“Ontroerende getuigenissen van hoe diep liefde kan gaan” – Het Parool

“De verhalen zijn stuk voor stuk hartverscheurend” ★★★1/2 FilmTotaal

“Het effect van liefde en verlies, heel dichtbij gebracht. Het kan dus wel.” – de Filmkrant

 


 

Over Fly
De levenslust spat er vanaf in deze expressieve animatiefilm. Een dame op leeftijd wil het leven vieren en de liefde consumeren. Haar bemoeizuchtige dochter heeft het daar zwaar mee.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.