L’Amour/La Mort

Een filmische odyssee over de fijne lijn tussen liefde en leed met heel wat poëzie

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Als onderdeel van onze Gouden Kalf Selectie is L’Amour/La Mort van 29 september t/m 2 oktober als exclusieve voorpremière te zien op Picl. Vanaf 6 oktober bekijk je de film in de filmtheaters en online op Picl.

Waarom streven we naar liefde als het ons zoveel pijn doet? In deze cinematografische odyssee loop je door persoonlijke verhalen op de grens tussen liefde en dood. Poëtisch, artistiek, lief, emotioneel en aangrijpend.

Elke liefde, hoe gelukkig ook, eindigt vroeg of laat ongelukkig; hetzij door verlies, hetzij door de dood van een van beide, hetzij door een verbroken verbond. In L’Amour/La Mort wordt de band tussen de liefde en de dood tegen het licht gehouden aan de hand van onuitwisbare, hyperpersoonlijke liefdesverhalen.

Of je nu je partner hebt verloren, of je je geliefde langzaamaan ziet aftakelen of je misschien nog helemaal geen liefde hebt, de intense emotie van liefde kan snel omschakelen in immens verdriet. Maar is dat niet ook net de kracht van liefde? En maakt dat het niet net het nastreven waard?

De liefdesverhalen zijn verweven met tijdloze werken uit de schilderkunst en de muziekgeschiedenis, want daar waar geen woorden meer zijn is kunst en muziek. Zodat alles samen de schitterende pijn van de liefde helemaal doet binnenkomen.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Gouden Kalf Selectie

    De mooiste Nederlandse films van het jaar, die kans maken op een Gouden Kalf

    Bekijk programma