L’Abbe Pierre

Franse biopic over een volksheld die zijn leven wijdde aan de strijd tegen armoede

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Je hele leven in dienst stellen van anderen – dat is precies wat deze Fransman heeft gedaan. Geboren als Henri Grouès, leidde Abbé Pierre een buitengewoon leven waarin hij opkwam voor de allerarmsten, de Emmausbeweging oprichtte en uitgroeide tot een nationale volksheld. En toch twijfelde hij: was het wel genoeg? L’Abbé Pierre is een inspirerende biopic vol naastenliefde.
 “Schetst vol bewondering een leven in dienst van anderen”

★★★ Trouw

 


 

Abbé Pierre (1912-2007) wordt als Henri Grouès geboren in een rijk gezin, maar besluit op zijn 18e om zijn hele erfdeel te verdelen onder de armen. Na jaren in het klooster en als verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog wordt hij gekozen parlementslid in Parijs. Daar gebruikt Abbé Pierre zijn inkomsten om de zwaksten in de maatschappij een toekomst en een thuis te bieden. Zijn woede over onrecht maakte hem opstandig en rebels, maar ook kwetsbaar en inspirerend. In zijn strijd kreeg hij veel steun van Lucie Corraz. Zij bleef hem zijn hele leven trouw als rechterhand.

De hoofdrol van L’Abbé Pierre wordt vertolkt door Benjamin Lavernhe (Jeanne du Barry, The French Dispatch), wat hem een César-nominatie opleverde voor Beste Acteur. De film ging in wereldpremière op het Cannes Filmfestival.
 


 

“Goed dat de film het belang van Lucie Coutaz onderstreept” ★★★ NRC

“Uitstekende vertolking van Benjamin Lavernhe” ★★★ FilmTotaal

“Met prachtige shots, split-screens en intermezzo’s gevormd door journaalitems uit verschillende periodes” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Franse films

    Hier vind je een overzicht van de Franse films die op Picl te zien zijn

    Bekijk programma