La vérité

Deneuve en Binoche als moeder en dochter in de eerste internationale Kore-eda

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir vanuit New York samen met haar gezin terug naar Parijs.
 “Zowel grappig als bijtend portret van een gebroken gezin”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hierover heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

La vérité (The Truth) is de eerste internationale film van de Japanse regisseur en Gouden Palm winnaar Hirokazu Kore-eda, een van de grootmeesters van het gezinsdrama (Shoplifters, Nobody Knows en Like Father, Like Son). Met Franse steractrices Deneuve en Binoche is het intieme familiedrama op en top Frans, en toch ook echt helemaal Kore-eda.
 


 

“Kore-eda’s films zijn net kintsugi-kunstwerkjes, de Japanse serviesrestaureerkunst: de scherven zijn met gouden lak aan elkaar geplakt.” ★★★★ NRC

“De samenwerking tussen Deneuve en Binoche levert een mooi genuanceerd duet op.” ★★★ de Volkskrant

“Een prachtig intiem familiedrama met een hoofdrol voor herinneringen” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.