Jeanne d’Arc

Het verhaal van de 15e-eeuwse heldin Jeanne d’Arc werd nog nooit zo verteld

Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Zangkom Redux, aangeboden door Ultrakort.

Het verhaal van de vijftiende-eeuwse heldin Jeanne d’Arc is al vele malen op film verteld, maar nooit zo als hier door Bruno Dumont.

In musical Jeannette toonde Dumont al haar jeugdjaren en roeping door God. Deze opvolger, opnieuw geïnspireerd door de geschriften van de katholieke dichter Charles Péguy, draait om het einde van haar leven.

Dumonts minimalistische vertelling draait niet om de historische feiten, maar trekt je Jeanne’s hoofd in. De Franse nationale heldin, die in werkelijkheid negentien was toen ze tot de brandstapel werd veroordeeld, wordt gespeeld door de twaalfjarige Lise Leplat Prudhomme, de jongste van de twee actrices die in Jeannette de titelrol speelden.

“Zelden werd het verhaal van Jeanne d’Arc zo excentriek verfilmd” – Parool

“De mystiek rondom Jeanne d’Arc en het minimalisme van de Noord-Franse filmmaker vormen een wonderlijke twee-eenheid” – de Filmkrant


Over Zangkom Redux
Betoverende animatieverbeelding van een onverwachte en intense versmelting van twee eenzame zielen wier paden elkaar in de eindeloze leegte kruisen. Een ultrakorte animatie gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms van Nederlandse bodem in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.