Il Boemo

Groots eerbetoon aan de vergeten operacomponist Josef Mysliveček

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De naam Josef Mysliveček zegt je misschien niet zo veel, Wolfgang Amadeus Mozart waarschijnlijk wel. Mysliveček was een getalenteerde, Tsjechische operacomponist én goede vriend en inspiratiebron van Mozart. Maar ondanks zijn pogingen zijn stempel te drukken op de geschiedenis, werd Mysliveček snel vergeten. Il Boemo brengt zijn muziek en decadente leven van die tijd weer tot leven.
 “Met enige regelmaat word je getrakteerd op de meest prachtige aria’s”

★★★ Cinemagazine

 


 

Venetië, 1765. Josef Mysliveček droomt van een carrière als operacomponist, maar in een stad vol talenten en gevestigde namen lijkt dat onmogelijk. Mysliveček is echter getalenteerd en bovendien onweerstaanbaar charmant. Wanneer hij de minnaar wordt van een vooraanstaande markiezin die hem onder haar hoede neemt, lijken zijn kansen op een doorbraak te groeien. Getransformeerd krijgt hij een unieke opdracht: een opera componeren voor Teatro San Carlo in Napels, destijds het grootste theater van Europa. Al gauw groeit ‘De Bohemer’ uit tot de beroemdste componist van het moment. Een slopende ziekte, veranderende mode en armoede betekenen echter het begin van zijn onvermijdelijke ondergang.

Regisseur Petr Vaclav brengt met zijn film een ode aan een Tsjechische muzikale grootheid én aan zijn muziek, die in Il Boemo wordt uitgevoerd door internationale operasterren als Philippe Jaroussky en Simona Šaturová.
 


 

“Sleept mee in de bewondering voor een wellicht onterecht vergeten componist” ★★★1/2 FilmTotaal

“De aankleding van de decors en de personages is oogstrelend en overdadig” – de Filmkrant

  • Still van de film Il Boemo
  • Still van de film Il Boemo

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Knappe Kostuumdrama’s

    Span je korset aan, ga terug in de tijd en geniet van deze kostuumdrama's

    Bekijk programma